Over mij

 

Als ambachtelijk schoenmaker streef ik naar vakmanschap. Ik ben voortdurend op zoek naar een verhouding tussen duurzaam, praktisch, esthetisch en kwaliteit. Die waarden komen tot uiting in schoenen die tijdloos, minimalistisch en aards zijn. Mijn inspiratie komt voort uit de natuur en traditioneel schoeisel uit verschillende culturen.

Op de Dutch Shoe Academy te Utrecht ben ik opgeleid tot Ambachtelijk schoenmaker. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij de Rosanne Bergsma in het Modekwartier te Arnhem. Daarna heb ik de opleiding tot schoenhersteller afgerond. Op dit moment werk ik als schoenhersteller bij Schoen Enzo in ‘s-Hertogenbosch.

In mijn werk als schoenhersteller kom ik regelmatig slecht ontworpen of gefabriceerde schoenen tegen. Een goed ontwerp is een herstelbaar ontwerp en een duurzame schoen moet per definitie herstelbaar zijn. Als ambachtelijk schoenmaker kies ik voor mooie en kwalitatieve materialen en denk ik na over een duurzaam ontwerp, zodat je schoenen jarenlang mee gaan.